Moritz von Oswald

Elektroniskt i P2 presenterar: Rashad Becker och Moritz von Oswald "fathom"

15 september 2017 19:30
Hörsalen

Moritz von Oswald har, både på egen hand och som medlem i de båda duorna Basic Channel och Rhythm & Sound, ritat om kartan för modern dansmusik. Han är en av de mest ansedda inom den elektroniska scenen hemma i Berlin. Rashad Becker är ett annat välkänt Berlinnamn, med soloskivor på ansedda skivbolaget PAN. Tillsammans skapar de musik i skärningspunkten mellan akustiskt och elektroniskt.

Pianots naturliga ljud är centralt för denna konsert. Genom att endast spela en ton åt gången överexponeras det för att sedan passera olika elektroniska ledningar och vindlingar. På vägen får det elektrisk patina och framkallar ekon, kloner och karikatyrer av sig själv. I slutändan fungerar pianoljudet mer som en akustisk impuls – skickad till ett maskineri för att fyllas av information. Så snart mikrofonerna plockar upp pianots ljud blir det fiktivt – samtidigt som dess ursprung är omöjligt att ändra.

Konsert äger rum i Hörsalen. Utanför, i Foajé 3, blir det barhäng där Elektroniskt i P2:s stockholmsredaktion (Andreas Tilliander & Mats Almegård) dj:ar den bästa elektroniska musiken.

Elektroniskt i P2 är programmet för både den senaste elektroniska musiken och gamla mästerverk. Knaster, sprak, digitalt, analogt, fältinspelningar, stringenta beats och glittrande melodier blandas i programmet som undersöker den elektroniska musiken på djupet. Programmet sänds från Stockholm och i redaktionen ingår Andreas Tilliander och Mats Almegård.

Scen

Hörsalen