×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Bröderna Lejonhjärta
Foto: SFI

Arkiverat evenemang:

Bröderna Lejonhjärta

Skärisbiografen ● Från 7 år


28 december 2018 15:15
Skärisbiografen


Dags för en riktig klassiker på Skärisbiografen. Passa på, se Bröderna Lejonhjärta på bio!

"I Nangijala är det ännu lägereldarnas och sagornas tid. Det är dit man kommer när man dör och där får man vara med om äventyr från morgon till kväll!" Så berättar Jonatan när hans lillebror Skorpan är sjuk och Jonatan vet att hans tid snart är ute. Det här är Astrid Lindgrens storslagna saga om de två bröderna, Jonatan och Skorpan, som förenas i Nangijala och beger sig ut på stora äventyr.

I vackra Körsbärsdalen blommar körsbärsträden. Frukter och vita duvor fyller himlen och det är en fridfull plats. Det visar sig att det finns något allvarligare och grymmare som ropar på Jonatan och Skorpans hjälp. De måste övervinna sin rädsla när de tar upp kampen mot den grymme diktatorn Tengil som tagit makten i Törndrosdalen på andra sidan bergen. Tengil har en eldsprutande drakhona, Katla, som han använder för att skrämma och styra alla människor i byn. Tillsammans med Duvdrottningen Sofia och Orvar ska de ta tillbaka friheten och lyckan till Törnrosdalen igen.

Den storslagna filmen är baserad på boken Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren. Regissören Olle Hellbom regisserade i stort sett alla filmer och TV-serier baserade på Astrid Lindgrens förtrollande sagor, 17 stycken faktiskt.


PRESS

Storheten i Bröderna Lejonhjärta ligger inte i dess berättelse eller intrig, skådespeleriet eller budgeten – dessa är blygsammare dygder – utan i dess totala känsla för sig själv, sin totala brist på ironi eller lathet. Det är en film med tekniska brister, men den arbetar med vad den har, ursäktar sig aldrig och blir så fantastisk den kan bli. Det är en film gjord för barn att drömma med, och dess tilltal kommer från bilder av hästar i slow motion och skönheten i körsbärsträd.
-Videosöndag

Astrid Lindgren har gett sig i kast med att något så ordinärt som ett fantasyepos med ett religiöst och metafysiskt symbolspråk. Då det inte finns mer än en handfull svenska fantasyfilmer står den också utan nämnvärd konkurrens.
-Moviezine

OM FILMEN

Ålder: Från 7 år men barntillåten med vuxet sällskap
Orginaltitel: Bröderna Lejonhjärta
Språk: Svenska
Textning: Ingen
Genre: Familjefilm
Regi: Olle Hellbom
Manus: Astrid Lindgren
I rollerna: Staffan Götestam, Lars Söderdahl, Allan Edwall, Gunn Wållgren

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:47 h, ingen paus

Premiär

2 december 2018

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn, Ung

2018-12-28
fredag
15:15
134 Platser kvar
BOKA / KÖP