×
En del av Stockholms stad
Skärholmen
Leslie Brinner 2
Foto: Doc Lounge

Arkiverat evenemang:

Leslie Brinner

Skärisbiografen ● Barntillåten


27 december 2018 15:15
Skärisbiografen


Tio år efter filmen "Leslie - Killen som kommer att glänsa" är Malmöregissören Stefan Berg tillbaka med en ny, efterlängtad dokumentärfilm och ett nära porträtt av artisten Leslie Tay.

Leslie Tay står inför sitt livs viktigaste projekt: att släppa sitt efterlängtade debutalbum. Han växte upp i en Malmöförort och lärde sig tidigt att vara hård och inte visa känslor. Men som vuxen behöver han vara nära sina känslor i sitt musikskapande. Med ett filmat material som spänner över 15 års tid följer vi Leslie från barndom till nutid på väg mot sitt stora genombrott som artist. En film om drömmar och motgångar, vilja och tålamod, och skapandets frigörande kraft.

”Det här är mitt största och kanske viktigaste filmprojekt någonsin. Det är en hisnande berättelse om en mycket begåvad artist och en komplex och karismatisk person”, säger regissören Stefan Berg.

 

Press

En av de främsta styrkorna med dokumentärfilmen "Leslie brinner" är arkivmaterialet. Regissören Stefan Berg har följt Leslie Tay ända sedan tidigt 00-tal och i två dokumentärer – "Pojkar" från 2004 och "Leslie – killen som kommer att glänsa" från 2008 – skildrat hans strulpräglade tonår i Malmöförorten Sofielund, hans tankar om framtiden och de spirande artistdrömmarna.
- P1 Kulturnytt

Hatkärleken till Sofielund är påtaglig, i egna ord var han "den mest fucked-up kidden, som ingen ville vara med". Drömmen att deala, få pengar och status var en stor del av vardagen. Med rötter i Ghana – pappan auktoritär och alkoholiserad, den älskade mamman för svag för att kunna rycka upp sonen – bär Leslie på flera utanförskap.
-Svenska Dagbladet 

OM FILMEN

Ålder: Barntillåten men rekommenderas från 11 år 
Orginaltitel: Leslie Brinner
Språk:  Svenska
Textning: Ingen
Genre: Dokumentär 
Producerad i: Sverige
Inspelningsår: 2018
Regi: Stefan Berg

Leslie Brinner 2
Leslie Brinner
Lelsie Brinner Affisch

Information

Scen

Skärisbiografen

Speltid

1:20 h, ingen paus

Premiär

9 december 2018

Pris

  • Ordinarie:50 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Skärholmen, Barn/Ung

2018-12-27
torsdag
15:15
138 Platser kvar
BOKA / KÖP