×
En del av Stockholms stad
Teater

Arkiverat evenemang:

Stockholmsdjur


Kilen


Av David Book

Efter en fontänolycka fylls en svan av existentiella reflektioner. Han och maken står plötsligt inför ett vägskäl. En råtta, på väg ut ur det småkriminella livet, begår det ödesdigra misstaget att smaka förgiftad mat. Vid Norr Mälarstrand sätter en bäverfar sin familj på spel under sonens stora övningsdag i dammkonstruktion. När mörkret faller möter vi Anden, ensam efter kvällens brödorgie. Hon brottas med sin längtan efter närhet och mening. Kossan på Skansen är dock fast anställd. Ett alltmer sällsynt privilegium? 

I samband med föreställningen kommer den grävande journalisten af Mulfvad att presentera sin senaste bok "En sista bit ost innan jag går (to the valley below)". En dokumentär roman som tar avstamp på Nytorget, liksom af Mulfvads tidigare texter. 

Huvudkaraktärernas vägar korsas under ett dramatiskt dygn. I förortsbuskage och trädkronor, vid kajkanter och i familjernas bon spänns livstrådarna till bristningsgränsen. Överlevnaden kräver också att djuren håller ett vakande öga på varelserna i toppen av näringskedjan - Entreprenörerna.

PRESS

"En hissnande djuriskt rolig stund med satiriska tacklingar mot mänskligheten" Kulturbloggen


parterren.se

Information

Scen

Kilen

Speltid

1:30 h, ingen paus

Premiär

5 mars 2018

Pris

  • Ordinarie:175 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Teater

Just nu inga föreställningar inlagda