Parkteatern
Foto: Petra Hellberg

Om Parkteatern

Parkteatern har sedan 1942 samlat stockholmarna i våra fantastiska gemensamma utomhusrum för att njuta av naturen, sommaren och de sköna konsterna. Fullständigt unikt i världen, som en slags lekfull, fantasisprängd utvidgning av Allemansrätten.

I mer än 75 år har Parkteatern bjudit på teater, konserter, dans och cirkus för stockholmare i alla åldrar.

Det finns några få enkla principer som vi på Parkteatern inte ruckar på:

Det är alltid gratis. Det är alltid under bar himmel. Man kommer som man är. I så god tid man kan, för att få sitta, höra och se så bra som möjligt. Är det trångt får man tränga ihop sig.

Vill man så kan man njuta av en medhavd picnic, eller köpa sig något gott. När vädret är sämre än man skulle önska sig (och det händer ju ibland i den svenska sommaren) så tar Parkteatern aldrig beslut om att ställa in föreställningar förrän precis i sista stund. För även de allra ledsnaste, våtaste mornar har nämligen många ganger klarnat upp mot kvällen och avslutats med en solkysst föreställning!

Parkteatern drar igång säsongen i början av juni, med en stor, maffig föreställning som sedan turnerar runt genom staden sommarens första veckor. Varje år spelar vi sedan ett drygt hundratal föreställningar på olika spelplatser över hela Stockholms stad, med ett fyrtiotal olika programpunkter av alla möjliga tänkbara olika genrer. Här finns något för alla!

Majoriteten av våra spelplatser ligger utanför tullarna.

Varje sommar avslutar vi säsongen i augusti med konserter och dansföreställningar i Vitabergsparken, vår kanske mest älskade och välbesökta spelplats.

Många av de gästande artisterna är återkommande favoriter, när vår trogna publik högljutt har bett om att få repriser! Precis som vi varje år presenterar ett urval gästspel av det mest spännande som rör sig inom scenkonsten just nu.

Vare sig du är stammis eller nyfiken förstagångsbesökare, Parkteatern är din teater. Hela sommaren. Hela Stockholm. Alltid Fri entré.