Parkteatern

Frågor & svar

Kontakta Kundtjänst vid frågor som inte besvaras nedan >

Var ligger Parkteatern?
Parkteatern drar igång säsongen i början av juni och spelar sedan på olika spelplatser över hela Stockholms stad. Majoriteten av våra spelplatser ligger utanför tullarna. Varje sommar avslutar vi säsongen i augusti med konserter och dansföreställningar i Vitabergsparken, vår kanske mest älskade och välbesökta spelplats. Sommaren 2017 spelar Parkteatern 165 föreställningar på över 50 olika spelplatser runt om i Stockholm. Hela sommaren – hela Stockholm – alltid fri entré!

Var finns sommarens programfolder?
Programmet för sommaren 2017 släpps den 18 maj. Till att börja med är bästa stället att hitta vår tryckta programfolder Kulturhuset Stadsteaterns biljettkassa och informationsdisk vid Sergels torg. Distributionen över Stockholms stad är i full gång! Foldern kommer också att finnas på biblioteken, samt hos respektive stadsdelsnämnd. Självklart kan du läsa programmet även här på hemsidan!

Kostar det något att gå på Parkteatern?
Nej. Det är alltid fri entré!

Måste jag boka plats?
Nej, det är bara att komma och slå sig ner på alla föreställningar. Det går inte att reservera platser. Ett tips är att komma i god tid då det snabbt blir fullt.

Ställer ni in när det regnar?
Vid ihållande regn ställer vi in föreställningen. Vi utgår dock alltid från att vi ska spela, och tar beslut först på spelplatsen när det är dags att börja föreställningen. Vid skurar kan det hända att föreställningen kommer igång lite senare om regnet då håller upp. För att ta del av den senaste informationen, se vår Facebooksida eller Twitter.

Finns det kaffe till försäljning?
Enklare förtäring kan köpas ca en timme innan de flesta av våra kvällsföreställningar. Till dagsföreställningar får man packa picknickkorgen!

Finns det filtar och sittunderlag?
Ja, man kan köpa sittunderlag eller filtar på kvällsföreställningarna.
Fråga publikvärdarna som alltid finns på plats!

Finns det bänkar eller måste man sitta på marken?
På barnföreställningar sitter man på marken för att alla ska kunna se, men på vuxenföreställningarna finns det bänkar. Det går också att sitta på filtar framför bänkraderna eller runtomkring.

Finns det toaletter i parkerna?
Det finns alltid toaletter eller bajamajor i parkerna eller i dess närhet.
Köerna kan dock bli långa. På många av våra spelplatser hittar du handikapptoaletter.

Är det tillåtet att grilla på Parkteatern?
Nej, inte under föreställningarna. Om det finns återvinningskärl för engångsgrillar på spelplatsen och grillandet är fullständigt avslutat i god tid går det såklart bra att grilla - dock inte inom Parkteaterns scen- och publikområde.

Går det bra att komma fram med rullstol?
I allmänhet går det bra men varje spelplats ser olika ut. Det är alltid viktigt att komma i mycket god tid för att få en bra plats. Om du har funktionsvariationer som gör det svårt för dig att ta dig fram i parken, särskilda behov av en plats nära scenen eller frågor om spelplatsen – hör av dig till oss i god tid så försöker vi besvara dina frågor och hjälpa dig på bästa sätt. Här hittar du våra kontaktuppgifter

Finns det syntolkade eller textade föreställningar i sommar?
Ja, vi syntolkar premiären av Stockholm! Staden som växer den 8 juni kl. 19 i Vitabergsparken. I år textar vi Stockholm! Staden som växer den 1 juli kl. 18 i Farstabadet samt 6 juli kl. 19 i Rålambshovsparken. Du kan också läsa i vår programtidning där dessa föreställningar finns utmarkerade.
Var på plats senast 30 minuter innan föreställningen börjar för att låna utrustning som finns vid marknadsbordet. Ingen förhandsbokning.

Är det tillåtet att dricka alkohol i parkerna?
Ja, det går bra att dricka alkohol i parkerna om du är över 18 år och så länge du inte uppträder störande för omgivningen. Några parker och samtliga parklekar har dock totalt alkoholförbud. Mer och uppdaterad information hittar du på Stockholms stads hemsida.

Finns det någon vänförening till Parkteatern?
Ja, den heter Parkteaterns vänner och bildades 1988. Målsättningen är att främja kontakten mellan Parkteatern och dess publik, samt att utgöra ett ideellt stöd för verksamheten. Medlemmarna träffas regelbundet, ser teater tillsammans och anordnar resor till olika kulturella begivenheter. Medlemskap kostar 150 kr per år.  Anmälan görs till Björn Johansson tel 08-774 80 52 eller Margareta Björk, bjork@tornnet.org .