×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Chigozie Obioma
Foto: Zach Mueller

Arkiverat evenemang:

Chigozie Obioma (Nigeria)

I samtal med Yukiko Duke


Årsta Folkets Hus Teater


Möt den prisade nigerianske författaren Chigozie Obioma i samtal med Yukiko Duke. Hans debutroman, Fiskarmännen (2015), hyllades unisont av kritiker världen över och nominerades till Booker-priset.

Chigozie Obioma föddes i Nigeria 1986 och är verksam i USA som professor i litteratur och kreativt skrivande på University of Nebraska-Lincoln. Han har kallats arvtagare till Chinua Achebe och utsetts av Foreign Policy till en av "100 globala tänkare". Chigozie Obioma är under 2019 aktuell med Minoritetsorkestern.  

Yukiko Duke är kulturjournalist, författare, översättare och moderator. Hon är redaktör på Vi Läser, har en egen youtube-kanal, är litteraturkritiker på SvD och har varit konstnärlig ledare för Stockholm Literature.

Om Minoritetsorkestern

Chigozie Obioma är tillbaka med en ödesmättad Romeo och Julia-historia om en fattig bondpojke och den passionerade kärlek som förändrar hans liv. Chinonso råkar passera förbi just när Ndali tänker hoppa från en bro. Mot alla odds blir de förälskade, men Ndalis välbeställda föräldrar kan inte erkänna en obildad bonde i familjen. De gör allt de kan för att tvinga isär det unga paret. Chinonso inser att det bara finns en lösning: Han måste lämna Nigeria för att skaffa sig en fin europeisk utbildning. Men inget blir som han tänkt sig.

Minoritetsorkestern är en drabbande berättelse om passion, uppoffringar och mänsklig dumdristighet.

Press

"An ambitious and immersive tale about love and sacrifice, told by an ancient spirit. A bold new novel from an exciting young writer."
– Brit Bennett, New York Times bestselling author of The Mothers

"Chigozie Obioma is a gifted and original storyteller. His masterful new novel An Orchestra of Minorities is remarkable for its exploration of universal concepts to do with destiny, free will and luck."
– Jennifer Clement, author of Gun Love and President of PEN InternationalSamtalet görs i samarbete med Ordfront Förlag. Minoritetsorkestern är översatt av Ninni Holmqvist.


2019 när huset vid Sergels torg renoveras finns Kulturhuset Stadsteatern istället på över tio platser runt om i stan! Årsta Folkets Hus Teater är en av de platser där vi dyker upp under 2019.
Läs om våra nya spelplatser här.

Information

Scen

Årsta Folkets Hus Teater

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

9 april 2019

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Årsta Folkets Hus Teater

Just nu inga föreställningar inlagda