×
En del av Stockholms stad
Litteratur
Eileen Myles
Foto: Shae Detar

Arkiverat evenemang:

Eileen Myles (USA)

I samtal med Tone Schunnesson


Under Fontänen


Möt Eileen Myles. Hen hör till samtidens mest hyllade amerikanska poeter. Här i samtal med Tone Schunnesson. Av litterära priser och stipendier Myles tilldelats kan nämnas Shelley-priset från Poetry Society of America, Lambda Book Award, stipendierna Guggenheim Fellowship samt Warhol Foundation / Creative Capital. Eileen Myles är aktuell på svenska med Chelsea Girls.

Tone Schunnesson är författare och poet. Hon debuterade med romanen Tripprapporter 2016 som också nominerades till Borås debutanpris samma år.

Om Chelsea Girls

Med Chelsea Girls gjorde Eileen Myles stor konst av sitt liv och förnyade den självbiografiska romanen som genre. En oförställd, opolerad, ömsint och inte minst sinnrikt komponerad text genom vilken författaren filtrerar minnena av en katolsk uppfostran på sextiotalet med en alkoholiserad far, en labil ungdomstid och en tumultartad kamp för överlevnad som poet och som öppet lesbisk i sjuttio- och åttiotalens New York.

Chelsea Girls är en rapport från en författares läroår, lika aktuell i dag som när den skrevs. Om en ung konstnär som frigör sig från rigida kulturidentiteters fängelse.

Press

"Eileen Myles is a genius!"
– Dorothy AllisonSamtalet görs i samarbete med Modernista. Chelsea girls är översatt av Helena Eriksson.

Information

Scen

Under Fontänen

Speltid

1:15 h, ingen paus

Premiär

9 maj 2019

Pris

  • Ordinarie:110 kr
  • Stud. från 26 år:90 kr
  • Pensionär:90 kr
  • Ung under 26 år:90 kr

Taggar

(klicka för att filtrera i kalendern) Litteratur, Internationell författarscen, Under Fontänen

Just nu inga föreställningar inlagda