×
En del av Stockholms stad
Musik
Maimouna Yossef
Foto: Kofi Handon

Arkiverat evenemang:

Maimouna Youssef


lördag 2 februari
Nalen Klubb •Konserten är ett av Kulturhuset Stadsteaterns samarbeten under 2019. Biljettlänken tar dig vidare till Nalens bokningssida.

Maimouna Youssef aka Mumu Fresh är Grammynominerad rappare och sångerska som sjungit med The Roots, Erykah Badu, Common och flera andra av de största namnen inom soul och hip-hop. Hennes talang och fantastiska röst står för sig själv och 2011 satsade hon på en solokarriär och gav ut albumet The Blomning. Hon blev en viral succé när hon uppträdde på NPR’s Tiny Desk med gruppen August Green.

Hon har även släppt mixtapen The Reintroduction of Mumu Fresh, det senaste projektet som hon gett ut med DJ Dummy är Vintage Babies som kom ut 2017.

Maimouna Youssef har sjungit jazz och gospel sedan barndomen och började rappa i tonåren. Hon växte upp i Baltimore i en konstnärsfamilj och säger i en intervju till NPR att; "Min bror … hade hittat på att tjejer inte fick gå ut på sommaren om de inte kunde rappa. Jag gick ut och försökte freestyla, och började battla med honom".

Hon blev Grammy-nominerad 2007 för sitt bidrag till The Roots hit Don´t Feel Right. Hon har även sjungit och turnerat med bland andra Sting, Nas, Lauryn Hill, Jill Scott, D’Angelo Femi Kuti och många fler.Insläpp: 19:00
Scen: 20:00
18 år
Denna konsert är stående. 


År 2019 ska huset vid Sergels torg renoveras, då flyttar Kulturhuset Stadsteatern ut och öppnar på över tio platser runt om i stan! Nalen är en av de platser där vi kommer att dyka upp under 2019, läs mer om flytten och nya spelplatser här.

MusikNalen